Nincsen egyetértés a DK-ban Hegedűs Andrea bejelentésével kapcsolatban

Megosztás

Előző héten mi is beszámoltunk róla, hogy a Demokratikus Koalíció saját jelölttel vág neki az önkormányzati választásnak és Hegedűs Andreát indítja Veres Pál polgármesterrel szemben. Az már a bejelentést követően egyértelművé vált, hogy az ellenzéki szavazók többsége nem lelkesedik a döntésért, de most úgy tűnik, hogy a DK-ban sem támogatja mindenki az országgyűlési képviselő ambícióit.

A napokban a boon.hu számolt be róla, hogy a polgármesterjelölti bejelentés nem aratott osztatlan sikert a DK tagjai között, akad, aki nem ért egyet az ellenzék megosztásával. Borkuti László, a párt önkormányzati képviselője Hegedűs Andrea indításának bejelentésén sem vett részt, sőt később a közös október 23-ai koszorúzáson sem volt jelen, ellenben a városi megemlékezésen megjelent.

Információk szerint a fotóról sem véletlenül hiányzik Borkuti László, bár ő családi okokkal indokolta a távolmaradását.

A portál megkereste Borkuti Lászlót az ügy kapcsán. A képviselő válaszában arról beszélt, hogy a bejelentéstől családi okok miatt maradt távol. Ami ettől beszédesebb azonban, hogy arra a kérdésre, hogy támogatja-e Hegedűs Andrea indulását, nem adott egyértelmű választ.

„A politikai egyeztetések végét várom, és akkor fogok állást foglalni” – mondta a 68 esztendős városatya. „A DK-nak korábban bejelentettem, ha a politikai alkuk tárgya az én mandátumom, akkor hátrébb lépek, de egyelőre még nem tartunk itt” – folytatta.

A politikus azt is kiemelte, hogy ő nem a DK „pártkatonájaként” került be a testületbe, hanem még a 2019-es önkormányzati választások előtt elfogadta azt az egyezséget, hogy amennyiben megszerzi a mandátumot, a Gyurcsány-Dobrev névvel fémjelzett frakciócsoporthoz csatlakozik. Kifejtette továbbá azt a véleményét is, hogy nem tartja szerencsésnek, hogy a Fidesz jelöltjével szemben két ellenzéki polgármesterjelölt legyen.

„Most mind a két fél elkezdte a maga igazát ecsetelni” – mondta. Arról is beszélt, hogy a DK frakcióüléseken többször is kifogást emelt az ellen, hogy szerinte nem közleményekben és a sajtó útján kellene üzenni Veres Pálnak, helyette inkább párbeszédet kellene folytatniuk.

Nincs egyébként könnyű helyzetben a Boon.hu sem, mivel úgy látszik a kormánypárti megyei lap nehezen tudja eldönteni, hogy Veres Pált, vagy Gyurcsány Ferencet és jelöltjét védje, vagy támadja a helyi csatározásokban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek